کاشی کالمین / کاشه کالمین – دارویی برای انواع دردها

Ehsan Ebrahimian 

قدیمی‌ترها یادشان هست، قرص‌هایی گِرد و بزرگ با وسطی برآمده (شکلی شبیه بشقاب پرنده)، که نه فقط در داروخانه‌ها که در هر بقالی و خواروبار فروشی نیز در دهه‌های 30 و 40 شمسی پیدا می‌شد و انگار برای هر دردی از تب و سردرد و دل‌درد، تا سرماخوردگی و تهوع مفید فایده بوده.

این قرص (دارو) با نام تجاری Kalmine توسط پُل متادیه Paul Métadier (1872 – 1956) در آزمایشگاهش در شهر تور فرانسه (Tours)، در سال 1906 ساخته شد و در سال 1911 ثبتِ ایده شد. قوطی‌های آبی یا سیاه رنگ 6 تایی، 12 تایی و 30 تایی از این قرص تولید می‌شد و در بازار ایران به صورت تکی نیز موجود بود. بعدها براساس این فرمولاسیون، داروهای مشابهی در کشورهای دیگر نیز تولید شد.

کلمه Cachet به فرانسوی یعنی قرص و این عبارت Cachets Kalmine به همین شکل (بدون توجه به معنی Cachet) به صورت کاشه کالمین / کاشی کالمین وارد فارسی شد، و این قرص با این نام تبلیغ می‌شد و فروش می‌رفت.

Recommended Posts

زرتشت، آنطور که ابوریحان بیرونی نوشت: زراتشت ، زرادشت

اکبر داناسرشت که کتابِ آثار الباقیه (که اصلِ آن به عربی است) بیرونی را به فارسی ترجمه کرده، می‌گوید که ابوریحان نامِ زرتشت را همه جا دراین کتاب به صورتِ “زرادشت” و “زراتشت” آورده است. و خودِ مترجم در کتابش، همه جا آن را به “زردشت” اصلاح کرده و آورده است. اینطور که به نظرِ […]

 

Leave A Comment